כלים לניהול שוטף של העסק
1. ניהול יומן כספים – נהלו יומן שבו תרשמו מדי יום את כל ההכנסות וההוצאות של העסק. בסוף החודש, תוכלו לבדוק בדיוק כמה כסף נכנס לעסק, כמה יצא ממנו וכמה אמור להישאר לכם ביד מהפעילות העסקית. למרות שרוב בעלי העסקים הקטנים מעדיפים חשבון בנק אחד לעסק ולבית, מומלץ ביותר לפתוח חשבון בנק עסקי נפרד מהחשבון האישי. יחד עם זאת, גם אם עדיין תעדיפו חשבון אחד לשניהם, ניהול יומן כספים מסודר יאפשר לכם לנהל את כספי העסק בצורה יעילה ומבוקרת.
2. יום הפקדות קבוע – קבעו לעצמכם יום קבוע בשבוע שבו תפקידו את התקבולים (הכנסות) של העסק בחשבון הבנק. חשוב להקפיד לעשות את זה כל שבוע ובלי תירוצים. כשהכסף יהיה פחות נגיש לכם מול העיניים והידיים תוכלו לשמור יותר על הכסף ולא לבזבז אותו בצורה בלתי מבוקרת.
3. תאריך משכורת – בחרו תאריך מסוים בחודש שבו תמשכו משכורת עבורכם מכל הכספים שהפקדתם בחשבון הבנק במהלך החודש. בדיוק כמו שכיר שמקבל את המשכורת שלו בתאריך קבוע. אל תתפתו למשוך את הכסף במהלך החודש.
4. אל תמשכו את כל הכנסות של העסק – קחו לעצמכם עד 80% מההכנסות. את 20% הנותרים כדאי לחלק באופן הבא: 10% תשאירו לתקציבי שיווק ופרסום ו-10% הנותרים תשמרו בקופת חיסכון של העסק למקרה חירום, לרכישת ציוד וכדומה.
5. תדאגו גם לעתיד – אל תסמכו על המדינה שתדאג לכם כשתגיעו לגיל פרישה. כדאי וחשוב להפריש כספים לחסכון ולפנסיה באופן עצמאי מדי חודש. אפיק השקעה מאוד אטרקטיבי לעצמאים הוא קרן השתלמות. בדקו זאת עם סוכן הביטוח שלכם.
התנהלות שלכם לפי כללים אלו תאפשר לכם לעשות צעד גדול וחשוב בדרך לניהול כספים טוב יותר של העסק שלכם ולהצלחה בניהול העסק.